Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Aloitteeni valtuustossa: Helsingistä liikkumista edistävä Global Active City

Helsingistä Global Active City

Helsinkiläiset liikkuvat liian vähän omassa arjessaan. Helsingin kaupunki on tarttunut asiaan mm. erilaisilla liikkumisen kehittämisohjelmilla. Liikkumista voidaan edistää monin eri tavoin, tekemällä arkiliikunnasta helppoa, edullista ja turvaamalla riittävät lähiliikuntapaikat.

Uutta puhtia tarvitaan, jotta Helsingistä saadaan Suomen liikkumisystävällisin kaupunki. Global Active City on kaupunkien verkosto, joka auttaa kaupunkeja parantamaan asukkaiden hyvinvointia ja lisäämään liikkumista.

Ohjelmassa on ollut mukana sellaisia kaupunkeja kuten Buenos Aires (Argentina), Gaborone (Botswana), Karşiyaka (Turkey), Lausanne (Switzerland), Lillehammer (Norway), Ljubljana (Slovenia), Port Moresby (Papua New Guinea), Richmond (Canada), Liverpool (UK)  ja Tampere (Finland).

Kansainvälinen olympiakomitea (IOC) tukee tätä maailmanlaajuista hanketta, jota koordinoi the Active Well-being Initiative (AWI), joka kolmannen sektorin toimija. Sen ovat perustaneet TAFISA (The Association for International Sport for All) and Evaleo, joka on hyvinvoinnin edistämiseen keskittynyt järjestö.

Me allekirjoittaneet valtuutetut esitämme, että Helsinki selvittää mahdollisuuden osallistua Global Active City -ohjelmaan.

ei kommenteja.

Mitä ajattelet?

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *